Oldalak

2012. május 19., szombat

PluralEyes - külső hang a videó alá


Ma már egy közepes fényképezőgéppel is készíthetünk HD felbontású videót, DSLR géppel pedig mindezt nagyon jó képminőséggel. A videó hangja azonban nagyon gyenge lesz, bele hallatszanak a gépkezelés zörejei és nem optimális helyről vesszük fel a hangot. Mobil hangfelvevő is már kapható elérhető áron, amivel nagyon jó hangminőségben lehet felvenni. Ilyen pl. a Zoom-H1 készülék.
A hang szinkronizálása a videóhoz viszont elég macerás feladat. Ezen segít a PluralEyes, összehasonlítja a két hangsávot és így szinkronizál. Használata nagyon egyszerű, a videószerkesztő alá dolgozik, abból kell meghívni. A legnépszerűbb videoszerkesztő programokhoz létezik változata. A videót be kell húzni a szerkesztősávba, majd a hangsávot is, egy mentés, PluralEyes meghívása, és kész a szinkronizált változat. Az eredeti hang eltávolításával vagy lehalkításával kinyerhetjuk az új hangú videónkat. Több kamerás felvételnél még több a haszna, a hang alapján a videosávokat is szinkronizálja.
A Vegas programmal próbáltam ki, kiválóan működik. Egy hátránya van, hogy fizetős a program. 30 napos próba változat, letöltése itt.
Dózsa Tibor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése