Oldalak

2012. május 16., szerda

Robotino olimpia

A kedves blogolvasók között talán vannak akik már hallottak a Robotino-ról, illetve ezzel a kis robottal történő "bohóckodásról". A készülék nagyon izgalmas, diákok és tanárok számára hihetetlenül szórakoztató. Aki még nem találkozott vele, íme néhány sor ismertető ként:

A  Festo Robotino® egy kiváló minőségű, széleskörű érzékelő-készlettel ellátott mobil roboteszköz, mellyel a műszaki szakember és mérnök utánpótlás érdekfeszítő feladatokat  képes  önállóan programozni és megvalósítani. A végrehajtandó feladatok a való életet  mintázzák, miniatűr robottechnika képében.  A Roboino® sokoldalú bővíthetőségével  különböző feladatok megoldására  - tárgyak megfogása, célobjektum megkeresése  – is  alkalmassá tehető.
A tanulók számos olyan további egyedi alkalmazást fedezhetnek fel, mint pl. érzékelő-vezérelt útkövetés vagy autonóm navigáció. A robot agya egy beágyazott PC Linux operációs rendszerből és CompactFlash háttértárolóból áll. Vezérlését egy sokoldalú interaktív, grafikus programozói kezelőfelülettel lehet megoldani.


Az egészben a legjobb, hogy abszolút nemzetközi mezőny gyűlik össze évről-évre, hogy az egyedileg felprogramozott robotjaikkal egy megmérettetésben vegyenek részt. A Magyar válogatott is nemegyszer szép sikert ért el ezen az "olimpián"! Az alábbi videón erre remek bizonyítékot láthattok! :)


Üdv.:
Pócsi Lajos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése