Oldalak

2012. május 16., szerda

Rasberry Pi



Miniatűr számítógép! Olcsón! Mindenkinek ajánlom ezt a szuper olcsó, bankkártya méretű számítógépet, mely mindössze 22 fontba kerül, de nemsokára piacra dobnak egy még olcsóbb, 16 fontos változatot is.
A Rasberry Pi-t eredetileg oktatási célra gyártották hátrányos helyzetű gyerekek számára azért, hogy segítsen nekik a programozás tanulásában.

Fotó:Rasberry.org


Nyílt forráskódú Linux van a gépen, egér, billentyűzet, monitor és TV könnyen csatlakoztatható hozzá. Az ARM alapú miniatűr számítógép számos felhasználási területen alkalmazható, mint pl.: szövegszerkesztési, táblázatkezelési és játékokkal kapcsolatos területeken. HD videók lejátszására is alkalmas. A Raspberry Pi B model kizárólag az alaplapot tartalmazza, memória, tápegység, billentyűzet és kábelek nélkül.  Megfelelő programozással szinte ugyan azt nyújtja, mint egy hagyományos számítógép, persze valamivel lassabb, mint a PC-k. Egy ethernet port is van rajta, vagyis internetezni is lehet vele. Minden kedves olvasónak ajánlom, hogy keressen utána Google-ban.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése