Oldalak

2012. május 14., hétfő

Videó, videómegosztó portál, mint eszköz


Egyre többször halljuk, hogy mekkora hatással van a közösségi portáloknak a fogyasztás generálására, milyen nagy reklám és marketing szerepe van egyegy bejegyzésnek, megosztásnak, véleménynek.

Szerintem a zene és videó megosztó portáloknak is legalább ilyen nagy hatása van a fogyasztói társadalomra. Valószínű mindenki tudna példát mondani arra, hogy milyen zeneileg kifogásolható együttes szerzett magának hatalmas közönséget, csupán azért mertvicces”, “frappánsvagy mert páranlike-oltáknéhány portálon.

Az előző bejegyzésemhez hasonlóan ismét egy saját példával szeretnék előhozakodni.
A hajvasaló vásárlásom tájékozódási szakaszában, véletlenül keveredtem az egyik videomegosztó portálra, ahol olyan remek videókra bukkantam, amik nagyszerűen mutatták be egy-egy lány prezentálásában az egyes hajvasalók működését, funkcióit és hatását. A videók élet közelinek és megbízhatónak tűntek. Jobban meg tudtak győzni, mint TV reklámok, plakátok vagy a cég honlapja.

Az, hogy milyen szándékból készítik és osztják meg a videókat, számomra és szinte mindenki számára lényegtelen szerintem. Igazából az előadásmód, az előadói környezet is hagyhat némi kívánni valót maga után, de a lényeg, hogy elérik a céljukatinformációt nyújtanak méghozzá befogadható módon és hitelesek.
De nem csak a hajvasaló vásárlásomhoz nyújtott nagy segítséget a youtube, hanem a statisztika előadásomhoz és technikatörténet házi dolgozatomhoz is. Meglepő nem?
Arra szeretnék rávilágítani, hogy ma már nem csak írásos, hanem egyre több és több videó áll a rendelkezésünkre, segítségünkre. Használjuk ki! Buzdítanék mindenkit, hogy ne csak a google-ba, de a youtube-ba is gépelje be a keresendő kifejezését.

Valamint a másik oldalról, ha nem felhasználóként, hanem előadóként szemléljük a dolgot, akkor nagyon jó ötletnek tartom egy-egy tanóra előadását megosztani videoportálokon. A diákok bármikor visszanézhetnék, tanulmányozhatnák, újragondolhatnák az óra anyagát. A hiányzóknak vagy a gyengébb képességekkel rendelkezőknek is nagy segítséget nyújtana. A dolgozatokra is könnyebben lehetne felkészülni, valamint a házik esetében sem állna fenn az a veszély, hogy hiányos jegyzetelés miatt marad el annak megírása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése