Oldalak

2012. május 3., csütörtök

Oktatástechnológia show (BETT)



"A BETT az Egyesült Királyság legnagyobb hagyományokkal rendelkező (21 évre visszatekintő), legtekintélyesebb és egyben leglátogatottabb, oktatással (oktatástechnológiával) foglalkozó kiállítása. Az elmúlt évben a közel 500 kiállító újdonságaira 24000-nél is több látogató volt kíváncsi.

A rendezvényt azonban nem hívhatjuk egyszerűen csak "kiállításnak", hiszen az érdeklődők komoly szemináriumokon és műhelyfoglalkozásokon is részt vehetnek, amelyekből nem hiányozhatnak a látványos show-elemek sem."


Az idén januárban megrendezett oktatástechnológia show keretében az érdeklődők különböző szemináriumokon is részt vehettek. Az érdeklődő tanárok hasznos információkat, ötleteket tudtak szerezni az IKT területén.

Az alábbiakban kiemeltem egy pár érdekes témát :
A tanítás és tanulás átalakítása az IKT segítségével,
Hatékony pedagógia és az IKT,
Számítógép alapú tevékenységek használata a gyerekek emlékezőtehetségének fejlesztésére,
Iskolai tartalomkezelő rendszerek,
Új média a művészetoktatásban.

Nagyon hasznosnak és érdekesnek tartom az ilyen jellegű rendezvényeket, hiszen az IKT folyamatos  változásához, fejlődéséhez a lehető leggyorsabban kell igazodnunk, alkalmazkodnunk.

Utánajártam, hogy Magyarországon milyen rendezvények kerültek  hasonló témában megszervezésre.

2011. évben megrendezésre került a "Tanulás tanítása - hatékony önálló tanulás" címmel a Tempus Alapítvány ingyenes, délutáni szakmai rendezvénysorozata pedagógusoknak. A konferencia programjában szerepelt többek között a tanulás tervezésének, fejlesztésének és értékelésének hazai és nemzetközi perspektívái témakör, különböző módszertani mini-tréningek, valamint a tanulást támogató IKT eszközök és a személyes tanulási környezet témák.

Szintén 2011. évben került megrendezésre az Eszterházy Károly Főiskola, a HunDidac Szövetség, az Open University Malaysia, és az egyiptomi Delta Academy of Science szervezésével az Agria Media 2011 és az ICI-11 jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás. A  konferencia célja, hogy fórumot biztosítson az IKT oktatás, kutatás és fejlesztés, az oktatómédia gyártás és forgalmazás szakembereinek, illetve kiváló alkalmat nyújt az információtechnika, szoftvertechnológia, és az oktatástechnológia utóbbi 20 éves fejlődésének, hazai és nemzetközi kutatási és gyakorlati eredményeinek áttekintésére, értékelésére.

Remélhetőleg a jövőben is több hasonló konferencia és tréning fogja segíteni a pedagógusok munkáját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése