Oldalak

2012. május 12., szombat

Közösségi oldalak az oktatásban

A vonaton hazafelé jövet azon gondolkodtam mit írjak ide a blogra... 
Végül is arra jutottam, hogy miért ne használhatnánk fel a közösségi oldalakat oktatási célra. Ha már oktatás-technológia, akkor itt a remek alkalom, hogy minden tanár terjessze az információt, csöpögtesse a tananyagot, mivel úgy is olyan sokan lógnak a diákok között azon a bizonyos f.book oldalon. Úgy véltem felfedezni, aki elektronikai illetve informatikai képzésen vesz részt, mint ahogy a diákjaim nagy része, nyugodt szívvel  mondhatom a 99% közülük mobiltelefon vagy számítógép előtt köt ki mindennapjaik folyamán... Leginkább a közösségi oldalakat böngészik. Hogy honnan tudom ezt? Látom őket nap mint nap ismerősként bejelentkezve, folyamatos kommentelés-eket írva. Sőt ezen kívül még nagyon szívesen néznek videókat is a megosztó oldalakon...
Ezért biztosan állíthatom azt, hogy minden tanuló megnézi egy nap többször is a f.book oldalát. Személy szerint már nem először linkelek be nekik a saját készítésű videóim közül és a tananyagok közül. Látom, hogy tetszik nekik. "Lájkolják" :) Gyakorlatilag észre sem veszik, hogy mennyi mindent tanultak azalatt a pár perc alatt. Legalább egyből jön a visszajelzés és hozzászólás a témák nagy részéhez amit ott kényelmesen meg is tudunk vitatni, majd a többi kérdést tanórák alkalmával még jobban kivesézni. 
Ha már Z-generációnak emlegetjük vagy digitális bennszülötteknek csúfoljuk a mai diákokat, akkor miért ne éljünk mi is a digitális eszközök használatával? Biztos, hogy hamarabb közös nevezőre lehet jutni velük, és ha már ilyen körülmények között szocializálódtak, akkor ez lehet egy jó út feléjük?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése