Oldalak

2012. május 18., péntek

iTunes "U"

Az Apple® cég által készített iTunes-t már valószinüleg a legtöbb ember ismeri. 


Alapvetöen egy egyszerü zene lejátszónak indult, aztán az egyik legfontosabb zenekereskedelmi plattformá nött, majd videók és tv-müsorok közvetítésére, és persze megvásárlására is alkalmassá vált. Miután megjelent a cégnek innovatív tábla gépe, felmerült annak is a kérdése, hogy ezt az oktatásban hogy lehetne alkalmazni.

Az iTunes U erre olyan lehetöséget nyújt, az iCloud-al kombinálva, hogy például ilyen táblagépen oktatási tartalmakat, feladatokat, házifeladatokat jelenítsünk meg.

A szoftver lehetövé teszi, hogy tanárként kurzusokat, tartalmakat összeállítsunk, ingyenes könyvek között válasszunk vagy akár arra is, hogy a diákok összedolgozzunk egy-egy feladaton. Ha van iCloud-unk is, akkor egyszerre az összes eszközön (iOS és OSX) egyszerre is megjelennek a könyvek, tartalmak. 

Jónak tünnik a szoftver, és sok lehetöséget rejt magába. Egyértelmü hátránya, hogy jelentös beruházási költséget von maga után, mivel az egyes - ebben az esetben föleg az iPad táblagépekre gondolok - eszközöknek igen magassak az áraik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése