Oldalak

2012. május 6., vasárnap

Közösségi oldalak = áldás vagy átok?

Sokan úgy tartják, hogy az internet és a közösségi oldalak a fiatalok privilégiuma. Valóban, a legnagyobb felhasználói ennek a közegnek a fiatalok, ehhez kétség sem fér.
Sok szülő és kolléga is panaszkodik, hogy nem értenek szót a gyerekkel, mert csak a ˝gombokat nyomogatják˝, illetve ma már inkább a képernyőt simogatják.
Gyakorló tanár, sőt mi több osztályfőnök lévén én is tapasztalom, hogy aki legalább napi néhány órát nem tölt a neten, az nem is ˝él˝. Gyorsan rájön az ember, tiltással nem sokra lehet menni, akkor viszont fordítsuk előnyére a közösségi oldalak használatát!
Az osztályommal közösen létrehoztunk egy zárt csoportot, így ha gyorsan szükségünk van valamire, azon keresztül is tudunk egymásnak üzenni.
Ezen keresztül hívom fel a figyelmüket a közelgő fontos határidőkre, ha bármi változás van az órarendben, óracsere történik, ezen kapják a meg a leggyorsabban a híreket.
Most, hogy elballagtak, még inkább fontos üzenetközvetítő közegként használjuk, mert csak a vizsgákon találkozunk személyesen, illetve a konzultációkon, de ez már fakultatív.
A hatékonyságra példa, feltettem egy üzenetet, majd elig 24 óra alatt az osztály több mint 80%-a visszajelezte az olvasást valamilyen formában.
Az egyik legnagyobb elismerést a diákoktól szintén ezzel kapcsolatban kaptam. Azt mondták, nem is gondolták volna, hogy ilyen korban (köszi az alig ötvenesek nevében) valaki így hasznája ezt a közeget, mert nem ehhez szoktak.
Ez is azt bizonyítja számomra, ha tényleg szót akarunk velük értni, akkor igenis nekünk is használnunk kell az ő eszközeiket, mert ezzel tudunk közelkerülni hozzájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése