Oldalak

2013. május 14., kedd

Több a rendőr

A kormányzat tervei szerint az általános iskolákban nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a KERSZ oktatására. Ezt mindenki – az oktatásban dolgozók és a szülők is- örömmel fogadta. Ehhez kapcsolható hír, hogy a Rendőrség állományát az idén több ezer fővel sikerült bővíteni. Reméljük az így az iskolákba is eljutnak a rendőrök, ahol a közlekedési szabályok megismertetése mellett osztályfőnöki órák -és más iskolai rendezvények- keretében a bűnmegelőzésről tartott előadásokon is részt tudnak venni. Ehhez kapcsolódik az alábbi hír, mely egy kis térség számára több szempontból is örömteli:

2013. április 6-án átadták Isaszegen az új rendőrőrs épületét. A beruházás nyolcmillió forintba került, az épület önkormányzati tulajdon. Az átadási üneppségen több politikus és magas beosztású rendőri vezető is részt vett. Dány polgármestere, Gódor Lajosné kiemelte, hogy reményei szerint ezzel az őrssel a környező települések közbiztonsága is javulni fog.
Isaszeg polgármestere, Hatvani Miklós szerint el kellett érkeznie ennek a pillanatnak, hiszen a megelőző években sok munka előzte meg a beruházást. Az új felügyeleti pont kialakulását nagyban segítette, hogy a Rendőrség állománya az elmúlt években jelentősen nőtt, és a rendelkezésre álló technikai eszközök köre is bővült.
Horváth István városüzemeltetési vezető elmondta, hogy az épület kialakítása során együttműködtek a rendőri szervekkel, így minden szakmai igényt kielégítve tudták az építési munkákat elvégezni. A komplett felújítás 200 négyzetmétert érint, ahol kialakítottak három irodát, fegyverszobát, öltözőt és persze a szükséges szociális és vizesblokkokat. Mivel a felújítást nagyobb részt a városüzemeltetési dolgozók végezték, így jelentős összeget sikerült megspórolnia a városvezetésnek. Kizárólag a fűtés- és vízrendszer elkészítéséhez vontak be külső vállalkozót.
A szolgálatot teljesítő személyi állomány 14 fő lesz, akik a Gödöllői Rendőrkapitányság  alegységhez tartoznak.

Az átadási ünnepség nem véletlenül esett erre a napra, hiszen ezen a napon ünnepli a település az isaszegi csata évfordulóját.
 Az isaszegi csata emlékére szervezett  ütközet egy pillanata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése