Oldalak

2013. május 5., vasárnap

Tanulás a lynda.com-on #2

Előző bejegyzésemben a lynda.com angol nyelvű Online Training Library-t mutattam be felületesen, most lássuk picit részletesebben.

Ebben a bejegyzésben a tanulható a kurzusok felépítését mutatom be.

Fő kategóriák, amikből lehet válogatni:
3D, Audio, Business, Design, Developer, Photography, Video, Web

Vegyünk egy kurzust a Web kategóriából, legyen ez a "PHP with MySQL Essential Training". Ez egy 11 óra 3 perces kurzus (ennyi az ehhez a kurzushoz tartozó videok összhossza), ami a PHP programozás alapjait mutatja be MySQL adatbázis-kezeléssel.

Van egy bevezetés (Introduction), maga a tananyag 15 fejezet, és a befejezés (Conclusion).

A fejezetek változó mennyiségű leckékből állnak.
Itt a legrövidebb fejezet (ha nem nézzük a bevezetést és a befejezést) 15 perc 40 másodperc, jelen esetben a PHP áttekintése (PHP Overview), ami 4 leckéből áll.
Itt a leghosszabb fejezet 1 óra 55 perces ebben a kurzusban, ami 15 leckéből áll. Ez a legbonyolultabb része a kurzusnak.

Egy lecke hossza 1 perc 30 másodperctől egészen 12 percig is tarthat.

Ha elvégeztünk egy kurzust teljesen (bemutatkozás [introduction] és befejezés [conclusion] nem számít bele), akkor kapunk egy virtuális tanúsítványt róla, amit publikálhatunk is bárhol. Akár jól mutathat egy önéletrajzban. És mint egy dicséret hathat ránk, inspirálva minket a további kurzusok elvégzésére.

Összegezve: a kurzusok felépítése nagyon követhető, általában véve nagyon jól magyaráznak a tanárok, és ha kicsit nagyobb összeget fizetünk, akkor még a forráskódokat is megkapjuk hozzá. Amit viszont hiányolok belőle, az az interaktivitás. És erre térnék ki a következő bejegyzésemben, vagyis a jelenlegi lynda.com hiányosságaira és persze a kedvenc részekre is.

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődést :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése