Oldalak

2013. május 13., hétfő

Mindennapos e-mailek



Munkám során rengeteg fiatallal és idősebbel vagyok e-mailes kapcsolatban. Számomra megdöbbentő, hogy manapság milyen kevesen figyelnek arra, hogy elektronikus levelezésüket elfogadható formában (és persze tartalommal) adják ki a kezeik közül.
Általában hiányzik a levelek elejéről a megszólítás, a végéről pedig az aláírás. Számos esetben ki sem derül, hogy kitől kaptam az e-mailt. A fogalmazás tekintetében pedig úgy érzem, hogy lassan már a minimális tiszteletet sem adjuk meg egymásnak.
Természetesen itt a hivatalos ügyben történő e-mailezésről van szó. Hasznos lenne, ha a fiatalok mindegyike hallana arról tanulmányai során, hogy hogy kell megírni egy tisztességes levelet / e-mailt. Emlékeim szerint nekem volt szerencsém ilyesmit tanulni és ez a tudás azok közé az ismeretek közé tartozik, amit garantáltan mindenki hasznosíthat a való életben.
Azért persze találkozom igazán jól összerakott, lényegre törő levelekkel is, amik üdítő színfoltként jelennek meg napközben. A tanulság csupán annyi lenne, hogy a mai rohanó világban, azért figyeljünk az elküldött e-mailjeinkre, még akkor is ha csábító a névtelenség homályába burkolózni és azt mondani, hogy nem számít, hiszen a másik „úgysem tudja ki vagyok”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése