Oldalak

2013. május 17., péntek

Tanulás a mindennapokban az internet segítségével


Emlékszem, gyerekkoromban, ha valaminek utána kellett nézni, vagy olvasni, akkor az embernek fel kellett kerekednie és el kellett mennie a könyvtárba. Ott fel kellett túrni az adott témában a könyveket és szépen kimásolgatni belőlük a minket érdeklő részeket. Aztán persze otthon előfordult, hogy kiderült, hogy szükség lenne még valamire.
Az interneten ilyesmi nem fordulhat elő. Otthonról elérhetünk minden információt és ha kiegészítésre van szükség, egyszerűen csak tovább böngészünk. Az is nagy előny, hogy számos különböző forrásból dolgozhatunk.
Persze az internet nem csak egy házi dolgozathoz nyújthat segítséget, hanem bármilyen hétköznapi témában. Én például gyakran utána nézek néhány receptnek, vagy ha elromlik valami éppen annak, hogy mi lehet a baja és meg lehet-e egyszerűen javítani. A videómegosztókon mindezeket könnyen követhető videókon is megnézhetjük. Előfordult például, hogy a nyakkendőkötéssel akadt problémánk, de egy jó videós útmutató segítségével körülbelül negyedóra alatt sikerült elsajátítani a megfelelő technikát.

1 megjegyzés: