Oldalak

2013. május 11., szombat

A könyv is marad


Én nem hiszem, hogy az e-book valaha is kiszorítaná a hagyományos könyvet az oktatásból.
Az e-book olvasó véleményem szerint a klasszikus irodalmi művek illetve a szakirodalom olvasására leginkább alkalmas eszköz. Ezt azért is állíthatom, mert már volt szerencsém használni.
A snassz, mezei, nem háttérvilágításos és nem színes megjelenítésű készülék olyan hatást kelt, mint amikor tényleg könyvet olvasol. Véleményem szerint hatalmas találmány ez az elektronikus papír! (A mobiltelefon, meg a tablet nem e-book olvasására lett fejlesztve, ezért nem is megfelelő erre a célra.)
Ennek ellenére az oktatásban a laptok, tablet, okostelefon, vagy esetleg ezek továbbiakban kifejlesztett hibrid megoldását tartom a legvalószínűbbnek. Nem főként a könyvek olvasására, hanem szöveg- és képszerkesztésre, szimulációk futtatására és hasonló feladatokra.  Azonban ezen technikai vívmányok jelenléte sem fogja tudni a papírt és ceruzát száműzni az oktatásból.  Mert a ceruza nem „fagy le”, nem merül le az akkumulátora, stb. Egyszóval, egyszerű.

Hallottam egy történetet, de az igazságalapját azóta sem kutattam fel. Eszerint az amerikaiak dollár milliárdokat öltek egy olyan toll fejlesztésbe, amivel szélsőséges körülmények között is lehet írni. (Pl: gravitáció hiánya az űrben, szélsőségesen alacsony hőmérséklet, stb.) Az oroszok meg vittek magukkal ezekre a helyekre ceruzát…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése