Oldalak

2013. május 17., péntek

Fórumozás

Lényegében egy fórum olvasgatása is értelmezhető tanulásként. Én azért szeretem, mert egy-egy termékkel, szolgáltatással, jelenséggel, kapcsolatosan tényleg konkrét tapasztalatokat olvashatok. Egészen más, ha elolvassuk egy adott termék ismertetőjét, vagy megnézzük akár élőben egy boltban. Ott nem tudjuk bekapcsolni, kipróbálni hosszú távon, így egy kicsit lutri a dolog. Ilyenkor szoktam átnézni egy-egy fórumot, ahol olyan emberek véleményét olvashatom, akiknek tényleg van az adott termékből és nap, mint nap használják valóságos körülmények között.
A fórum-olvasás buktatója az lehet, hogy sokan szeretik egyéni sérelmeik kidomborítására használni, és így kicsit torzulhat az adott dologról kapott képünk. Érdemes tudatosítani, hogy semmi sem tökéletes és azért általában többen ragadnak billentyűzetet azért, hogy leírják rossz véleményüket valamiről. A jót természetesnek vesszük, így nem fecsérelünk energiát arra, hogy ezt a fajta véleményünket közzé is tegyük.
Összességében azonban szerintem abszolút használhatók a színvonalasabb fórumok, nyilván tudni kell kiszűrni egy-egy oda nem illő hozzászólást. Így mindenkit biztatnék arra, hogy ha egy adott dologgal kapcsolatban van használható véleménye és éppen egy témával foglalkozó fórumra téved, akkor ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése