Oldalak

2013. április 27., szombat


A Fontmaker program

A programról általánosságban
Grafikai munkák, videóvágások, prezentáció készítésekor sokszor gyűlik meg a bajunk a betűtípusokkal, pontosabban az ékezetes betűk hiányával. Amint újabb, szebb érdekesebb betűtípust szeretnénk használni, azonnal belefutunk abba a problémába, hogy nincs „ő”, „ű”, „í” … betű.
Ezt orvosolni lehet egyrészt úgy, hogy az általunk használt grafikai programban megpróbálunk szerkeszteni ékezeteket és a betűhöz idomítani. Viszont létezik egy kevésbé fájdalmas és időigényes folyamat. Ehhez szükséges a FONTMAKER program.
Egyszerű, gyorsan átlátható felületével nagyon megkedvelteti magát a használó emberrel. Egy betűtípus összes ékezetes betűinek legenerálása 5 percnél nem vesz több időt igénybe.
A folyamat
A fázis első lépcsője a program elindítása után, a Betűtípusunk (Font) megnyitása.
1. ábra - Betűtípus megnyitása
A második fázis, a kódolás beállítása, majd harmadik fázisként láthatjuk a hiányzó betűket és ezeket másolás beillesztés segítségével másik betűkből kell összeollóznunk. Példának okáért, vegyük az „ő” betűt. Ehhez szükség van az „o” betűre és az „á” betű ékezetére. Ebből a két részből felépíthető az „ő” betűnk.
2. ábra - Betűtípus betűi
Miután befejeztük a munkát és rendelkezésre állnak a hiányzó betűk, nincs mást tenni, mint a Betűtípusunkat elmenteni. Fontos, hogy mentéskor a Betűtípus mellé írjunk oda valami verzió számot, vagy valami figyelemfelhívó gondolatot, amiről tudni fogjuk, hogy nem az eredeti betűtípust használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése