Oldalak

2013. április 2., kedd

Ifjúságvédelem a kerületben III.



           Rendszeresen vittem csoportokat az Iránytűbe  az iskolámból, hogy  ismeretet szerezzenek az Ifjúsági Irodáról, és tapasztalják, lássák is, így jobban emlékezetükbe vésődjön a lehetőség.
Tizenévesek, felnőttek, valamint szülők kaptak segítséget lelki és életvezetési problémákban. A pszichológusok és mentálhigiénikusok szorongás, depresszió, párkapcsolati gondok, pszichés zavarok, öngyilkossági gondolatok,  családi konfliktusok esetén tudtak segíteni. A krízis ellátásának ezt a formáját sokan keresték, mert alkalmazkodott a fiatalok igényeihez, s korunk stresszes életviteléhez. 
Diákjaimnak abban is segített, hogy  képesek legyenek rendszerezni a munka világáról szerzett tapasztalataikat, ismereteiket. Segítséget nyújtott, pályaválasztási dokumentumokban történő eligazodásban és egyéb munkaügyi kérdésekben. 
Hetente 3 alkalommal  ingyenes anonim AIDS szűrést folytattak! A kliensek a tanácsadásokon a fertőzés, a megelőzés – védekezés módjairól kaphattak tájékoztatást. 
 
Nagyon szomorúan konstatáltam, hogy diákjaim már hiába keresik az intézményt, bezárt ajtókról számolnak be. Az Iránytű megszünt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése