Oldalak

2013. április 24., szerda

Globális tanterem

Khan Academy

Salman Kahn családi korrepetálással kezdte el történetét. Főállásban pénzügyi elemzőként, rokonát Nadiát kezdte matematikára tanítani a Yahoo Doodle internetes jegyzetfüzetének segítségével. A leckéket fel is vette, majd YouTube-on megosztotta, amik hatalmas népszerűségnek örvendtek. Khan hamarosan a Colbert Report tévéshow-ban és az NPR amerikai közszolgálati rádióban találta magát. Ekkorra már megszületett a Khan Academy-re keresztelt projekt, ahol matematikát, fizikát, biológát és történelmet lehetett tanulni.

2009-ben oktatási kategóriában Microsoft Tech Awardot kapott. A működéshez szükséges tőkét főként magánszemélyek adományai teszik ki, plusz a Google 2 millió dolláros támogatása.

Az oldalt tanárok és diákok egyaránt használhatják. Ugyebár hiába tud a kedves szülő kiválóan integrálni, ha azt kevésbé tudja elmagyarázni. Erre az oldalon található több mint 4000 videó, és önkéntes tanárok adnak megfelelő segítséget.

Az oldal különböző statisztikákat készít, tudásunkat teszteken tehetjük próbára és a tanulást motiválja az oldalon szerezhető badge-ek.

Egyedüli hátulütője, hogy relatíve kevés a magyar nyelvű cikk, ámbár egy lelkes magyar csapat teljesen önzetlenül nekiállt a videók feliratozásának, és tananyagok lefordításának.

https://www.khanacademy.org/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése