Oldalak

2013. november 19., kedd

usb3 driver hiba

    Adott egy Asrock H67M típusú socket 1155 tokozású alaplap SATA3 és USB3.0-as port-tal. Amikor megjelent ez az alaplap fejlett és jól felszereltnek számított és árérték aranya is jó volt. M-atx formátum, mindent tartalmaz, amit egy irodai gépnek tudnia kell. Az ügyfélnek több gépet adtunk el ezzel az alaplappal szerelve és Windows 7 pro szoftverrel. Az alaplaphoz adott driverekkel feltelepítve működik a rendszer. A gép néha szoftver telepítéskor  kék képernyővel elszállt, újraindult többször is. 
   Érdekes módon, ha próbáltam a vírusirtót (ESET nod32 4.2 verzió) frissíteni szintén elszállt, ugyanaz a hibajelenség. Illetve volt egy olyan alkalom, hogy gép egyszer csak újraindult.  A whocrashed programot vettük segítségül, a Windows dump file elemzése  szerint az USB 3.0 driver okozza a hibát. Mivel nem volt nagy szükség az USB 3.0-as portra letiltottuk 
  Később találtunk újabb drivert a chip gyártójának (Etron) weboldalán, bár ez a illesztő program nem volt fenn az alaplap támogatási oldalán. Az új meghajtó szoftverrel telepített gépen már meg lehetett frissíteni az antivírus programot, végre fel ment az 5.0-as verzió. Fel lelkesedve már az eddig nélkülözött windows 7 frissítéseket is fel lehetett installálni a pc-re. Érdekes módon az illesztő program verziószáma 0.96, ami az asrock alaplap specifikus letöltési oldalán, 2011-es dátummal szerepel.  Az Etron-nál az utolsó verzió 0.115, ami 2012 dátummal rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése