Oldalak

2013. november 10., vasárnap

Szerény véleményem egy Sulinetes tananyagról


Pedagógiai szempontok:
A tananyag egy bármilyen matematika könyvnél semmivel se közöl több információt. Véleményem szerint maximum kényelmi szempontból használható annak aki szeret monitorról olvasni vagy elvesztette eladta tankönyvét.
Gyengébb képességű diákok számára értelmezhetetlennek tartom, száraz matematika nyelvezet képletek.
Viszonylag kevés statikus ábra, az internet mára már engedné a mozgó képeket például egy tükrözésnél szemléltethetnénk a szerkesztés lépéseit, hanganyaggal, felirattal további segítséget nyújtva ahhoz. Bár sok helyen fel van tüntetve, hogy rendelkezik ilyen segítséggel a tananyag, a link hiányzik.
Gyakorló feladatból kevés van, szöveges megoldás és a kész ábra helyett szintén lehetne alkalmazni hozzá animációt hanganyaggal.
Pszichológiai szempontok:
Különösebb képen nem hatott rám az anyag, száraz, monoton. Esetleg ha életbeli példákkal szemléltetné mire is jók, lesznek jók ezek a feladatok, sikerélménnyel szolgálhatna elsajátításuk.
Ergonómiai szempontok:
Oldalsó menüben sortörést használnék, a hosszabb (jelen esetben egyet kivéve az összes) szövegrészek nem olvashatók végig. Ettől eltekintve a lista struktúrája jól átlátható.
Külön tetszett, hogy az egyes tananyagrészeket megoszthatom közösségi hálókon, e-mailen továbbküldhetem, sőt scorm csomagban is letölthetem a sablon könyvjelzőzés mellett.
Egyéb lapfülek a felső részen ötletesek, kár hogy kevés segédinformációt tartalmaznak.
Informatikai szempontok
A választott tananyagrészt gyors szörföléssel választottam ki. Ha konkrétan kellett volna rákeresnem valószínűleg pár perc után máshol kerestem volna tovább (keresés beviteli mező beleveszik a fejlécbe).
A kezdőlapon lévő tantárgyak gombjai szélesebb skálán mozognak, mint a választás után a bal felső sarokból választható legördülő listában.
Bármire kattintottam működött. Oldal szélességét megfelelőnek találtam, alacsonyabb felbontású monitorokon se lógott ki sehol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése