Oldalak

2013. november 24., vasárnap

Lesz-e e-learning a Marson?


A címben megfogalmazott kérdés egyáltalán nem költői annak fényében, hogy a Mars One elnevezésű cég 2023-ban tervezi az első emberek eljuttatását a Mars nevű bolygóra. Ha eddig nem jelentkeztél az útra, akkor várj türelemmel és iratkozz fel a hírlevelükre! (De ha nekik nem jön össze, akkor megcsinálja más. A NASA is foglakozik a témával.)

Mivel a projekt egyik lényegi eleme, hogy az utazás csak az oda út irányában biztosított, sikeres esetben az utasok az életük hátralévő részét ott fogják leélni. Ebben az esetben viszont ők és a leszármazottjaik ott fognak mindent csinálni. Még tanulni is! 

 
Kicsit vicces lesz majd elolvasni a bejegyzéseinket azoknak az embereknek, akik a Marson születnek arról, hogy mit gondoltunk mi 2013-ban az e-book-ról a nyomtatott könyv illatáról, illetve, hogy az e-learning és az aktív tábla hogy segíti a tanulást.

Szegények pont úgy nem fogják tudni, hogy milyen a krétás táblára írni, mint ahogy én nem számoltam soha logarléccel. A „Van négy almám, felét a barátomnak adom, mennyi almám marad?”szöveges feladatban, a marsi gyerek számára az alma lesz az ismeretlen! Én itt, Földhöz ragadtan nem tudom elképzelni, hogy a Marson az lesz a legfontosabb, hogy iskolát építsenek és a kis marsi gyerekek nap, mint nap bejárjanak az órákra! Márpedig az emberiség eddig megszerzett tudását valahogy át kell adni a következő generációnak! 
Mi lesz a tudásátadás formája??... Kell egyáltalán tanulniuk valahol valamit, vagy betöltik az emberek agyába az adatokat egy szuperszámítógépről?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése