Oldalak

2013. november 19., kedd

MS Windows update és hatása

Egyik hónapban a Microsoft szokásos második heti rendszer frissítés után többen is jelezték, hogy nem tudnak megnyitva Microsoft Excel dokumentumot. A jelenség az volt, hogy a .xls vagy .xlsx kiterjesztésű file-ra kattintva a Windows kiírta, hogy nincs társítva az adott file típushoz alapértelmezett program. 
      Megfigyeltük, hogy az egyik gépen Amihez gyárilag volt a Windows 7  és még sok más szoftver. Többek között volt előre telepített Microsoft Office 2010. Itt lehetőség volt a Office 2010 start használni, ha valaki beérte egy csökkentett funkciójú irodai programmal. A starter elég rövid életet élt meg. Hamar levették az előre telepíthető programok listájáról. Ezen a laptopon úgy jelentkezett a hiba, hogy arra kérte a felhasználót, hogy vásárolja meg a szintén a gépen lévő  Microsoft Office 2010 teljes verzióját. 
    Másik esetben szintén laptopon jelentkezett a MS Office file megnyitási hiba. A kedves felhasználó a gép asztalra kirakott MS Excel parancsikonok nem nyitották meg a dokumentumokat. A megnyitott MS Excel 2010-ből file Menü megnyitás paranccsal sikeresen megnyitottuk az előbb még nem megnyitható állományt. Mindkét esetben a korábbi file és program összerendelés utólagos beállítása segített. Windows 7 esetén: Vezérlőpult \ Programok \Alapértelmezett programok \ Társítások beállítása ablakban kellett megkeresni az összes érintett kiterjesztést. Ezt követően már visszatért a korábban megszokott állapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése