Oldalak

2013. november 23., szombat

Az alkalmazásmenedzsment szerintem...


Az alkalmazásmenedzsment

 
Az alkalmazásmenedzsment szerintem az üzemeltetés, valamint a karbantartás folyamatainak irányítását továbbá az alkalmazások folyamatos verziókövetését és korszerűsítését jelenti.
Úgy gondolom, hogy az alkalmazásmenedzsment magába foglalja azokat az alapvető gyakorlatokat, technikákat és eljárásokat, melyek szükségesek a vállalati és az adminisztrátori infrastruktúra szempontjából fontos alkalmazások optimális működéséhez, teljesítményéhez és hatékonyságához.
Az alkalmazásmenedzsment végső soron nem más, mint egy vállalati szintű informatikai irányításszemlélet, amely személyre szabott, optimális teljesítményt igyekszik nyújtani a különböző gazdasági szervezetek számára.

Akik ebben részt vesznek:

  1. Az alkalmazás tulajdonosai: az üzletvezetők, akik az alkalmazásmenedzsment révén  figyelemmel tudják kísérni a termelési folyamatokat valamint a bevételeket és a kiadásokat.
  2. Az alkalmazás fejlesztői: azok a személyek, akik az alkalmazások fejlesztéséért, telepítéséért és karbantartásáért felelősek.
  3. Az alkalmazás felhasználói: ennek a csoportnak az alkalmazásmenedzsment biztonságos, diszkrét és naprakész alkalmazásokat nyújt.

Az alkalmazásmenedzsment folyamatai közé tartozik:

  1. Az alkalmazás frissítése, szükség esetén cseréje,
  2. Az alkalmazások összehangolása és
  3. Az alkalmazások teljesítményének javítása



AZ alkalmazásmenedzsment folyamata
Forrás:techopedia.com és blogs.technet.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése