Oldalak

2013. november 16., szombat

Elektronikus tanulás tantárgyon egy választott elektronikus tananyagot kellett elemezni megadott szempontok alapján

A feladat végrehajtása folyamán az alábbi elektronikus tananyagot választottam:

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/tarsadalomtudomanyok/tortenelem/az-i-vilaghaborutol-a-ketpolusu-vilag-felbomlasaig/a-ii-vilaghaboru/gyozelembol-veresegbe

A tananyag elemzése

Pedagógiai szempont:
A történelem az általános műveltség része. Az irodalmi, a képzőművészeti és a zenei ismeretek mellett. Másrészt a magyar történelem oktatása meglehetősen önkritikus a magyar múlttal szemben, nem ragad le a nemzeti mitológiánál. Minden esély megvan tehát az általános műveltség megszerzésére.

Pszichológiai szempont:
Nem találtam benne igazán pszichológiai gondolatokat kifejtő részeket, hacsak a legyőzött parancsnok viselkedésével kapcsolatos normákat nem. Amely így hangzott:
(...) az embernek főbe kell lőnie magát, ahogy a régi hadvezérek is a kardjukba dőltek, amikor látták, hogy ügyük elveszett. Ez magától értetődik. Maga Varus parancsolta meg a rabszolgájának: most ölj meg! (...)

Ergonómiai szempont:
Az anyag jól olvasható és izgalmassá teszi a színes kezelőfelület. A felület könnyen kezelhető és a navigáció egyszerű a témák között.

Informatikai elemzés:
Az oldal jól alkalmazható. A felhasznált elemek sok könnyítést tartalmaznak. Elsősorban ergonómiai szempontok javítása szerint került kialakításra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése