Oldalak

2013. november 19., kedd

Nyomtató hiba

   A Windows XP-s számítógépre kötött HP Laserjet 1020 nyomtató ami meg van osztva nem nyomtatott. A nyomtató nyomtatási sorban nincs feladat, de a nyomtató mégsem nyomtat semmi. A szolgáltatásoknál a nyomtatási sor kezelő leállt hibával.  
   Az előzményhez tartozik, hogy egy speciális pdf file formátumú dokumentumot szerettek volna kinyomtatni, ami nem sikerült. Ettől  kezdve nem lehetett nyomtatni az adott nyomtatóval. Később kiderült, hogy ez a nyomtató már egy másik, de Windows 7-es operációs rendszerű gépen is okozott hasonló hibát. Akkor egy szintén Windows XP-re kötve és megosztva a helyi hálózaton. A vezérlőpult nyomtatóknál látszik a nyomtató, de itt sem lehetett még csak teszt oldalt sem nyomtatni. A nyomtató kikapcsolása és bekapcsolása sem oldotta meg a problémát. 
   Hiba megoldásához a windows \ system32 \ spool \ printers mappa tartalmának kitörlése segít. Ez csak akkor lehetséges, ha a nyomtatási sor kezelő szolgáltatás nem fut. A mappa tartalmának törlése után el kell indítani a szolgáltatás és már lehet nyomtatni. A Windows XP esetén Vezérlőpult \ felügyeleti eszközök  \ szolgáltatások, Windows 7 operációs rendszerben: Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Felügyeleti eszközök\Szolgáltatások útvonalon érhető el a nyomtatási sor kezelő.  Ha ez sem segít akkor a nyomtató ki-be kapcsolás megoldja. Arra kel ügyelni, hogy windows \ system32 \ spool \ drivers könyvtár tartalma nem törölhető, mert akkor újra kell telepíteni a nyomtatókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése