Oldalak

2014. május 12., hétfő

Egészséges táplálkozás IV.

Eddigi bejegyzéseimben megpróbáltam összegezni azt, hogy diákjaink és talán magunk is, hogyan állunk ehhez a témához. Úgy gondolom, ha mindenki csak egy kicsit is változtat életvitelén, sokkal energikusabb, egészségesebb lehet, hisz hazánk vezető halálozási oka a KSH adatai szerint a szív- és érrendszeri betegségek, és ezt követi a daganatos megbetegedések.
Mai origo.hu-n található cikkben olvastam, hogy a most 2014-ben született babák száz évig is élhetnek, amerikai járványügyi hivatal számításai alapján. Ez Magyarországra is vonatkozik?
Egy kis segítségként használjuk a táplálékpiramist, ami azt mutatja meg, hogy egyes élelmiszercsoportokból mekkora arányban érdemes fogyasztanunk.
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/T%C3%A1pl%C3%A1l%C3%A9kpiramis



Néhány termék cukortartalma (ami egy kicsit megdöbbentő):
 http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130524-elelmiszerek-cukortartalma.html


1 megjegyzés:

  1. Az biztos, hogy a gyártók agyonsózzák és agyoncukrozzák illetve mindenféle adalékanyaggal telerakják az élelmiszereket. Ezért sokan otthon sütnek kenyeret, termesztenek zöldségeket gyümölcsöket. Akinek azonban nincs erre lehetősége, -akár anyagi sem, hogy bio-t vásároljon- kénytelen megvenni azt, ami az üzlet polcán van.

    VálaszTörlés