Oldalak

2013. december 11., szerda

A tanulás hatékonyságát növelő módszerek I

Diákokat különösképpen érdeklő témakör lehet, főleg vizsgaidőszakban, amelyben jelenleg most is vagyunk. A következő néhány tippel szeretnék segíteni "sors társaimon".

Elsősorban biológialag elfogadható állapotba kell hozni magunkat. Törekedjünk minél jobban kipihenni magunkat. Az alvás is a tanulási folyamat része! Alvás közben rendeződnek az információk, maradandóbban megmarad a fejünkben a tanult anyag. Fontos a rendszeres testmozgás. Mindenkinek nagyon ajánlom, ha teheti menjen el hetente legalább egyszer uszodába, vagy járjon el futni. A Margit-szigeten nagyon jó futópálya van, de ha nem Budapesten éltek, akkor biztos van valamilyen lehetőség nálatok is (pl.kondipark, ház körül futás, vagy futás az iskoláig és vissza:-)). Az otthoni tornázás is nagyon jó, lehet tornázáshoz videókat találni az interneten. Ne igyatok túl sok alkoholt, mert az nem segít, másnaposan nem lehet túl hatékonyan tanulni.
 A biológiai jóléthez hozzátartozik, hogy helyesen táplálkozzunk, mértékletesen. Azt hiszem már mindenki megtapasztalta milyen az a "kajálás utáni állapot" amikor többet eszünk a kelleténél.

Régi közmondás azt mondja: "Ép testben ép lélek". Törekedjünk erre ezt szem előtt tartva!

1 megjegyzés:

  1. Lesz folytatása a témának, hamarosan megosztom veletek legújabb felismerésemet a témával kapcsolatban! :-)

    VálaszTörlés