Oldalak

2013. december 1., vasárnap

Elektronikus tanulás tantárgyon az elektronikus eszközökkel támogatott tanulás lehetőségeit kellett elemezni.

A feladat megoldásához választani kellett egy interneten elérhető tanulmányt a témával kapcsolatban.
Az általam választott anyagban egy nő életén keresztül mutatja be a szerző az elektronikus tanulás lehetőségeit. Az elektronikus tanulási forma az Egyesült Államokban jól működő és elterjedt módja a képzésnek. Ezen felül lehetőséget biztosít legyőzni a távolságot és olyan emberekkel való kapcsolattartásra ad lehetőséget, akik más munkakörben dolgoznak, de a közös tanulmány összeköti a résztvevőket.
A szerző rámutat, hogy a tanulás ilyen formája könnyebben terjedhet angol nyelven, hiszen nagyobb a célközönség, mint a magyar nyelvet beszélő társadalomban.
Az elektronikus tanulásnál látható, hogy olyan funkciók és feladatok jelennek meg, amelyek a hagyományos képzésben nem léteztek. További átrendeződést jelent a hagyományos iskolai oktatáshoz képest a tanulói csoportok hatékonyabb együttműködése. A csoportos munka Magyarországon jellemzően a nyelvoktatásban jelent meg eddig. Azonban az elektronikus tanulás folyamán a tanulóknak szükségszerűen együtt kell dolgozni a hatékonyabb tanulás érdekében. Ezen felül, jelentős változás áll be a tanár és diák kapcsolatában. A tanár, jellemzően tanácsadó szerepet tölt be az elektronikus tanulás folyamán.
Az elektronikus tanulás széles körű elterjedése nehezebben valósul meg Magyarországon a hagyományosan eltérő típusú tanulási kultúra miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése