Oldalak

2014. február 28., péntek

Facebook szeretlek?

Olvasom a véleményeket a közösségi oldalakról, olvasom, hogy veszélyes, olvasom, hogy ajjajjaj már a tanárok is regisztrálják magukat és ezzel tartják a kapcsolatot a diákokkal.
Veszélyes ez? Rossz ez? Őszintén én nem érzem az ördögtől való voltát a dolognak viszont tapasztalom a pozitív visszajelzéseket:
Elfoglalt szülő (sicc!) mondja, hogy milyen jó, napi szinten tudja mit tanul a gyerek (aki épp nem szószátyár korszakában van), mi a követelmény, mert a tanár létrehozott egy zárt csoportot a Facebookon és oda feltesz mindent. (Zárójelben megjegyzem az én 9 éves múlt kislányom sem az a közlékeny fajta suli témakörben, pedig jó tanuló...)
Másik szülő boldogan ecseteli, hogy de jó, a szülők így tudják tartani a kapcsolatot.
Egy harmadik pedig arról mesél, hogy digitális napló meg e ellenőrző ide vagy oda a Facebook legalább nem lassú és működik...
Azt hiszem az a jó a fenti példákban, hogy nem azért jöttek létre ezek a zárt csoportok vagy oldalak, mert bárki bárkivel vagy bármivel  rosszat akart tenni, ki akart babrálni, hanem mert segíteni, informálni/informálódni szerettek volna. A lényeg mindig azon van, hogy ki hogy szeretné használni. (Az ismerősöket pedig ki lehet választani...)
Így jöhet a kőzápor, de Facebook,én szeretlek! :)

3 megjegyzés:

  1. Kőzápor :) Én úgy érzem azzal nincs semmi gond, ha a tanár létrehoz egy zárt csoportot és ott a diákok kulturáltan kommunikálnak a tanárral és egymással.

    VálaszTörlés
  2. Konkrétan semmi gond nincs ezzel. Jómagam is létrehoztam Facebook felületeket egy-egy képzés hátteréül. Azt kell megvizsgálni, hogy ki a célcsoport. Ugyanis a túl fiatal korosztálynak nem sok keresnivalója lenne a közösségi oldalon. Nem véletlenül van korosztályi minimum a regisztrációkor. Az más kérdés, hogy ezt bárki behazudhatja. A facebook felhasználásának vannak nagyon pozitív módjai. Ha szeretjük, akkor jó, mert akkor tudjuk arra ösztökélni a felhasználókat.

    VálaszTörlés