Oldalak

2014. február 28., péntek

A péntek estig tartó tanítás hátrányai!


Előző, és múlt héten is a mérnökpedagógián 10-12 órán át voltunk bent. Ekkor sajnos romlik a hallgatók hatékonysága, bár felnőttekről van szó de mégis mi is emberből vagyunk, s ezáltal ez minket levelezős hallgatókat is nagyon megvisel. Remélhetőleg ez a későbbi években mérséklődni fog:). Hiszen ez módszertanilag sem teljesen tökéletes módszer:). Még most is itt ülünk, és fáradunk, én is...:).

4 megjegyzés:

  1. A módszer hátránya adott. Ugyanakkor a levelező szak adottsága ez. Ne feledjük, hogy az adott ismeretekkel valahol találkozni kell, és hát hol lehet, ha egész nap dolgozik valahol valaki (ha nem ezt tenné, nappalira járna)? Más esetben marad a távoktatás, ahol a levelezőhöz képest még nagyobb az öntanulás szükséglete. Ez egy ilyen képzési forma, sajnos ennek a hátrányával számolni kell, aki erre jelentkezik.

    VálaszTörlés
  2. Egy hónapja a Coursera-n felvettem egy online kurzust, egy tárgyat. Ott is minimum 4 órát kellett foglalkozni az anyaggal egy nap, két napra vetítve simán megvan a 10 óra. Elején roppant nehéz volt, de szerintem hozzá lehet szokni.
    Ez ugyanúgy vonatkozik a pénteki órákra is, valahogy fel kell szedni az ismereteket, és idővel szerintem meg lehet szokni a 10-12 órás napokat.

    VálaszTörlés
  3. A Coursera egy izgalmas dolog, és tény, nagyon követel. De a feltételek tiszták ott is. Aki vállalja, annak tennie kell. Senki nem mondja, hogy könnyű, de jobb nincs. Nagy önmotiváltság kell hozzá!

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, hogy esti tagozaton heti két délután volt oktatás, ami heti 12 tanórát jelent, ezzel szemben levelezőn péntekre jut 10-12, és ehhez jön még jópár szombat. Melyik is a több??

    Persze nem baj, hogy a levelező több elfoglaltság, de ilyen alapon nem értem a két tagozatfajta közötti különbségtételt. Alapvetően mindkettőt munka mellett végzi az ember. A diákkedvezmény heti 2 nap 12 óra tanuláshoz jár (estis diákigazolványhoz), heti 2 nap 15 órához semmi (levelezőshöz)...

    Egyenlő bánásmód...

    VálaszTörlés