Oldalak

2012. december 11., kedd

X-box és a Play Station a tanulásban



Mindig is ellene voltam a számítógépes/tévés játékoknak, de most így kicsit idősebb fejjel, mikor kipróbáltam azt mondtam, hogy ebben határtalan lehetőség van a mozgás és oktatás területén is. Ezt kezdik ki is használni a gyártók.

Az új fajta Kinect-es játékok, vagyis amelyek érzékelik a játékos mozgását, az egyénnek sokszor egész testét segítségül kell hívnia, hogy irányítsa az alkalmazást, mivel saját maga lesz a konzol. Egy-egy ilyen táncos-zenés játék megmozgatja a gyermekeket, miközben nagyon jól el is szórakoztatja őket. A digitális nemzedéknek, mely akár egész nap képes a számítógép előtt ülni remek lehetőséget teremt egy ilyen játék a mozgásra. Nem mellesleg csapatépítő hatása is van, hiszen olyan verziók is léteznek, amelyek esetében több felhasználó is szükséges például a projekt megoldásához, a játék teljesítéséhez, vagy éppen csak szórakoztatóbb együtt játszani, táncolni.
Az angol nyelv minimum alapszintű ismerete ma már elvárás szinte az élet minden területén. A számítógépes játékok angol verziói pedig kiváló alkalmat nyújtanak a nyelv elsajátításához a gyerek számára. Egy – egy elmesélős rész, az instrukciók angol nyelven való elmondása rákényszeríti a gyermekeket a megértésre és nem utolsó sorban az adott nyelv megszerettetésében is segít, mely a későbbi tanulási motivációhoz hozzájárul.

Természetesen, mint mindenben ebben is kell mértéket tartani és főleg kisebb gyermekek esetében figyelemmel kísérni a tevékenységet. Viszont hideg téli napokon az egész család jól szórakozhat egy-egy Kinect-es tánc show keretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése