Oldalak

2012. december 11., kedd


Tanulásmódszertan és e-learning


            Ahhoz, hogy tanulóink sikeresen tanuljanak, vagyis élményként éljék meg a tanulást, fontos szerintem, hogy tisztában legyenek azzal a tanulási stílussal, amely számukra a legoptimálisabb és a legkönnyebben és a leggyorsabban juttatja el őket a tudás megszerzéséhez.
            Manapság már „agyonkutatták” a témát, sok tanulási stílus létezik. Számomra mégis az egyik legszimpatikusabb a Kolb-féle tanulási stílus.
David Kolb 4 féle tanulási stílust differenciált az információszerzés és feldolgozás szempontja alapján. Így a tanulók lehetnek: alkalmazkodóak (váratlan szituációkban többnyire jó döntéshozók), divergensek (erős képzelőerejűek, ötletgazdagok), asszimilálók (teóriaalkotók, elmélkedők) és konvergensek (igazi műszaki érzékkel rendelkezők, a realitások emberei). Mindenki másképpen tanul, mindenkinek más az erőssége a tanulásban.
Hogy melyikre érdemes ráfeküdni? Megtudható az online kérdőívekből. Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket, ahol megtudhatjátok, hogy melyik tanulási stílusba tartoztok! Nem baj, hogy a link a Honey-Mumford tanulási stílust méri, mert Honey-Mumford 4 tanulási stílusa teljesen megegyezik a Kolb-féle stílusokkal. A teszt a végén kiértékel, és megadja a profilodat!
Így összeköthetjük egy kicsit az e-learninget a tanulásmódszertannal is, mellesleg az angol nyelvet is gyakorolhatjátok!

http://www.brianmac.co.uk/learnstyle.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése