Oldalak

2014. március 14., péntek

Digitális oktatási alapcsomag III.



2013. augusztus 11-én a Microsoft átállt a szolgáltatáscsomag 2013-as verziójára. A felhasználók személyes felületet kaptak a SharePoint online szolgáltatásban, a teljes szoftvercsomag felülete megújult és felhasználóbarát lett. Az Office WebApps keretein belül már a megjelenés előtt megismerkedhettünk a legújabb irodai programcsomaggal.
A frissítés okán felül kellett vizsgálni az Intézmény eddigi koncepcióját a rendszer használatával kapcsolatban. Még a tanév megkezdése előtt kialakításra kerültek a munkaközösségek és az osztályok saját csoportwebhelyei a SharePoint online rendszerében, valamint kialakításra került egy tananyagbázis is, melyben a tanárok egymással valamint diákjaikkal is megoszthatják digitális tananyagaikat.
Ezzel párhuzamban az Intézményi stratégia is módosult (ábra).
A hosszú nyári szabadság után a tanárok is újult erővel vetették magukat a munkába. A munkaközösségi oldalak megteltek anyagokkal, az osztályoldalakra kikerültek a tanévvel kapcsolatos információk. Több tanár a személyes felületén blogot is indított. Az Intézményi főoldalon a tanév rendje egy közös naptár felületen jelent meg, melyet bárki megtekinthet a regisztrált felhasználók közül.
A tanév indulásakor diákjaink is szembesültek a változásokkal, körözvények helyett e-mail formájában. Természetesen szándékosan részesítettük előnyben az e-mail-t, hiszen így el kellett kezdeniük a szolgáltatás használatát. Ez persze újabb problémát szült, mely probléma az elfelejtett jelszó néven testesült meg. Tömegesen jelentkező probléma volt, melyre megoldást kellett találni. A megoldás a diákrendszergazda „munkakör” bevezetése volt. Két tehetséges diákunk vállalta magára a feladatot. Részükre az intézményi adminisztrátor jogot biztosított a jelszavak cseréjére, valamint a diákfelület fejlesztésére.
A következő bejegyzés a diákok további bevonásáról lesz szó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése