Oldalak

2012. október 4., csütörtök

Webquest I.


Webquest I.

Manapság egy felgyorsult világban élünk, amelyet már nagyban a digitális eszközök határoznak meg. Hogy műszaki területet említsek meg, a gyártás folyamán ma már az informatika nélkülözhetetlen.
Ezt az iskolában is nap, mint nap tapasztalhatjuk, mikor látjuk, hogy diákjaink mivel érkeznek az iskolába. Okostelefonnal, laptoppal, iPoddal, stb..
Nekünk, tanároknak mindehhez alkalmazkodnunk kell. De nem csak az alkalmazkodásról van szó, néhány eszközzel meg is könnyíthetjük, változatosabbá tehetjük oktatásunkat.
Az egyik formája, hogy a web 2.0-át bevonjuk az oktatásba: a webquest használata a tanórákon. Ennek legegyszerűbb formája egy word dokumentum, melynek feladatait a tanár szerkeszti meg, és a feladatokhoz egy, vagy több linket csatol, melyen keresztül a diákok eljutnak azokhoz a weboldalakhoz, amelyeket a tanár előzőleg átnézett és a feladatok megoldásához szükségesek. A webquest előnyei: fejleszti az elemzőkészséget, munkáltat, változatossá teszi az órákat, csoportmunkában is jól alkalmazható.
A következő blogban a webquest felépítését mutatom be röviden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése