Oldalak

2012. október 26., péntek

E-learning – life long learning – smart phones


Hogyan is kapcsolódik össze ez a három fogalom?

Mint tudjuk minden változik, változik a környezetünk és változunk mi magunk is. Míg tinik vagyunk nem feltétlen foglalkoztatnak a történelem, a matek, a gazdaság- és természet tudományok, viszont ahogy felnövünk egyre jobban közeledhetünk  afelé, hogy minnél, több tudást megszerezzünk. Már nem csak az érdekelhet minket, hogy mennyi bort lehet elfogyasztani a Szépasszony- völgyben, hanem feltesszük azt a kérdést is, hogy miért is nevezhetik így ezt a helyet. Kíváncsiak vagyunk a mögöttes tartalmakra is.

A mai rohanó világban nem sok időnk jut olvasni, könyvtárba járni, valamint sok esetben pénztárcánk sem engedi meg a rendszeres könyv vásárlást.

Erre ad megoldást az internet, a 3G és az okos telefonok. Bármilyen kérdés felmerül bennünk azonnal meg tudja válaszolni valamelyik honlap. Tény, hogy a rengeteg adatból elég nehéz kiszűrni a releváns adatokat, de például a hivatalos városi oldalak, szak lapok megbízható források lehetnek. Egy igazi útikalauzt hordhatunk a zsebünkben, amiben benne van az egész világ.

Nem feltétlen kell bánnunk, hogy miért is nem tanultuk meg ezt meg azt az iskolában, mert most is ugyan olyan lehetőségünk van rá és ehhez nem feltétlen szükséges a szomszéd gyermekétől elkérni a tankönyvét, hanem a videó portálokon tanár segít nekünk megérteni  a tananyagokat. Életünk végéig tanulhatunk a különféle elektronikus tananyagok segítségével. Az okos telefonunk pedig már bárhol elérhetővé teszi az információt. A kérdés pillanatában tudjuk meg a választ, melyet sok esetben könnyebb megjegyezni az adott környezetben, mint az iskolapadban.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése