Oldalak

2012. október 26., péntek

Kicsit más


Miután 3 évvel ezelőtt leszoktam a dohányzásról nagy örömmel üdvözöltem a rendeletet, ami kitiltotta a dohányosokat a zárt légterű helyekről. Alig vártam azt a napot, amikor végre úgy mehetek le a kedvenc szórakozóhelyemre egy biliárd partira, hogy nem könnyezik a szemem a füsttől, ami lássuk be kicsit megnehezíti a játékot. A ruházat szagáról már nem is beszélve.
De sajnos minden jóban van valami rossz is. Az oktatási intézményekből szintén kitiltották a dohányzást, vagy legalábbis megszüntették az addig szerintem jól működő „kijelölt helyek” intézményét! A diákok ezen a helyen jól elzárva a közlekedési útvonalaktól nyugodtan dohányozhattak és a csikket a hamusba oltották el. Egy apróságról azonban a törvényhozók megfeledkeztek, a diákok mindig megtalálják a „kiskapukat”. Ez nálunk abban nyilvánul meg, hogy gyakorlatilag mindenhol dohányoznak, csak épp a jól elkülönített „kijelölt hely” környékén nem, hiszen már nem létezik. Az udvar és a környező közterület egy szemétdombra kezd hasonlítani és úgy érzem ez még csak a kezdet. Kinek a feladata 900 diák ellenőrzése? A vezetés szerint a ráérős tanároké, akik minden szünetben „dementorként” ellenőrző körutakat járnak és „halálcsókkal” jutalmazzák a tilosban járó diákokat!
Nevetséges! Ez már lassan a gödör legalja szerintem.
Egyrészt borzasztóan naiv gondolat azt hinni, hogy a tanárok előbb érnek a tett színhelyére mint a diákok.
Másrészt, ha még volt is némi tisztelet a tanárok irányába a diákok részéről, akkor ez egy jó gyakorlat arra, hogy végképp eltűnjön. A ki, kit kap el játékból csak a tanárok jöhetnek ki vesztesen, miközben a diákok jól szórakoznak az átvert nevelőkön.
Valami megint nem lett átgondolva… félek, nem ez volt az utolsó!

Üdv.: Lali

3 megjegyzés:

  1. Ugyanez megy nálunk is!
    Egyetértek.

    VálaszTörlés
  2. Érthető, egy pár évvel ezelőtt nálunk is ez volt, mert a házirendünk amúgy is tiltotta a dohányzást. Viszont sikerült kibulizni az iskolának jó pár füstérzékelőt, amit fel is szereltek, sőt még az intézményt is kamerákkal szerelték fel. Ez a hatásos védelem... De mindezek ellenére még a mai napig is a folyosókon minden szinten tanár kollégák is "őrködnek". A diákok gyakorlatilag nap közbe zárva vannak az intézménybe, így nincs kijárkálás cigizni. Ki kell bírniuk dohányzás nélkül. Suli kezdés előtt és délután szoktam látni, hogy az utcasarkon pöfékelnek. :)

    VálaszTörlés