Oldalak

2012. október 30., kedd

Digitális napló 2.





Digitális napló 2.
A bevezetés óta sokat javult a kapcsolattartás az iskola és a szülők között, a tanulók tanulmányi eredményével szüleik tisztában lehetnek és az iskola mindennapi életébe betekintést nyerhetnek.
A tanév során párhuzamosan alkalmaztuk a papíralapú és digitális naplót, de a tapasztalatok azt mutatták, hogy szinte minden feladat gyorsabban elvégezhető a digitális naplóval, mint korábban, így a következő tanévtől a papírnaplók használaton kívül kerültek.
A naplót a tanulók és a szülők az iskola honlapjáról érhetik el, így a digitális tér lehetőséget nyújt arra, hogy folyamatos legyen a kommunikációáramlás a tanulók-szülők és az iskola között.
Az iskolai események adminisztrációja egy interneten futó adatbázisban történik, távoli asztali kapcsolaton keresztül név-jelszó megadásával a tantestület tagjai bárhonnan be tudnak jelentkezni és rögzíthetik a napi eseményeket: megtartott órák, tananyagok, hiányzások, hiányzások igazolása, érdemjegyek, stb. Az adatbázisból a tanárok és az iskola vezetése minden szükséges kimutatást, statisztikát le tud kérdezni, emellett a szülő otthonról, regisztráció után figyelemmel kísérheti gyermeke napi teljesítményét.
Üdv.:Franczia Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése