Oldalak

2012. október 17., szerda

Pénzügyi ismeretek



Pénzügyi ismeretek

 


Mennyi hozadéka van egy gazdasági válságnak! 
Hoffmann Rózsa egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Magyarországon a felnőtteknek és a fiataloknak egyaránt csekélyek a gazdasági, pénzügyi ismeretei. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára szerint az általános és középiskolás diákokat is meg kellene tanítani a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazására.
Hoffmann Rózsa elmondta, a 2012 áprilisában elfogadott nemzeti alaptanterv (NAT) biztosítja, hogy a pénzügyi, gazdasági ismeretetek bekerüljenek a tananyagba. A NAT életbelépésétől több óra tananyagába beépülnek ezek az ismeretek, de akár önálló tantárgyként is oktathatják ezeket az iskolák.
Szeretné azt is megvalósítani, hogy a diákok gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessenek az iskolák által szervezett módon. Például olyan helyekre látogassanak el, ahol megismerkedhetnek a pénzvilág működésével. (Magyar Államkincstár, bankok)
Az államtitkár szükségesnek tartja a mai tanárnemzedék pénzügyi ismereteinek is a bővítését, mert megítélése szerinte ez meglehetősen alacsony fokú. Ha a tanároknak nincsenek meg a szükséges pénzügyi ismeretei, nem tudnak segíteni a hozzá forduló diákoknak.
A válság Magyarországon egyértelművé tette, hogy szélesebb pénzügyi ismeretekre és gondolkodásmód-váltásra van szükség. Úgy gondolom, ebben igazán sokat tud segíteni az oktatás!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése