Oldalak

2012. április 18., szerda

MLearning

Ugyan most még eTanulás néven fut pl. ez a blog is, véleményem szerint pár év múlva ennek kiterjesztett verziójával, az MLearninggel kell majd hangsúlyosabban foglalkoznunk. A fogalom nem más, mint a mobil eszközök alkalmazása az oktatásban. Az előző bejegyzés már utalt arra, hogy itthon is folynak kísérletek a mobil eszközök alkalmazására, de rengeteg nyitott kérdés van még a témával kapcsolatban, pl:
  • Csak az e-bookok és táblagépek alkalmazandóak az oktatásban, vagy az okostelefonok és egyéb mobil eszközök is felhasználhatóak lennének?
  • Melyek azok a különbségek, szempontok, amelyeket figyelembe kell venni, amikor ilyen eszközökre fejlesztünk tartalmakat? (Nyilván nem mindegy, hogy egy tenyérnyi, vagy monitornyi felületen használjuk a tanulási környezetet, stb.)
  • Hogyan lehet a már mindenhonnan elérhető közösségi hálókat különböző oktatási alkalmazásokon keresztül bevonni a tanulás folyamatába?
Ilyen, és még rengeteg hasonló kérdés merülhet fel, ha mélyebben beleássuk magunkat a témába. Eddig még kevés magyar szakirodalmat találtam a témában, de a külföldi oldalakról már lehet szemezgetni, alább például egy egész terjedelmes linkgyűjtemény található meg:

http://www.educause.edu/Resources/Browse/Mobile%20Learning/17505

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése