Oldalak

2012. április 26., csütörtök

Aki kimarad, az lemarad - elektronikus napló az innovatív iskolákban

Minden iskolának alapvető érdeke kell, hogy legyen az elektronikus napló bevezetése.
Az általa nyújtott lehetőségek nagy lehetőséget adnak a diákoknak, szülőknek, tanároknak,
intézmény vezetőknek egyaránt.

Manapság elengedhetetlen az iskolák számára, hogy éljenek az Internet által nyújtott lehetőségekkel. Természetesen az egyes felhasználói csoportoknak más-más előnyt nyújt a elektronikus napló. Milyen előnyök ezek?

Diákok számára egyszerűsíti a tanár diák kommunikációt, akár órán kívül is támogatást kaphat a diák tanárjától, kérdezhet a tanároktól, problémákat vethet fel, stb...
Eseményeket, ütemterveket tekinthetik meg. Órarendeket, teremrendjét láthatják.
Az óra végeztével a tanár által táblára rögzített táblakép tárolása, megtekintése fő funkciók egyike. Diákok elektronikus házi feladatot kaphatnak és küldhetnek. Tanárokon kívül osztálytársakkal, iskola más tanulóival is tarthatják a kapcsolatot.

Tanárok megtekinthetik a munkahelyi aktuális beosztásokat, órarendeket, havi és éves ütemterveket, aktuális híreket. Munkaközösségek információkat oszthatnak meg egymás között, elektronikus tananyagokat helyezhetnek el, melyet a diák és tanár kollégák is láthatnak. Szakköri információkat, feladatokat, házi feladatokat és megoldásaikat a tanár által táblára rögzített táblaképet tárolhatják. Azonnali adminisztrációt végezhetnek, jegyeket, hiányzásokat rögzíthetnek.

Szülők számára megteremti az egyszerűbb, gyorsabb kommunikációt a tanárokkal.
A szülő akár azonnali értesítést kaphat email címére vagy SMS –ben, a hiányzásokról, az aktuális érdemjegyekről. Megtekintheti gyermeke órarendjét és iskolai eseményeket. Tarthatja a kapcsolatot a Szülői Munkaközösség vezetőjével.

Intézményvezetőknek a rendszer segítségével mindenre rálátásuk van.
Nyomon követheti a tanulók, tanárok, Szülői Munkaközösségek, az intézmény egyéb munkaközösségeinek munkáját. Segítheti, koordinálhatja a elektronikus naplót használókat.
Lekérdezéseket készíthet az iskolai eredményekből, melyekből következtetéseket vonhat le az új irányvonal kialakításához.

Üdv.: Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése