Oldalak

2012. március 23., péntek

A sztereotípiákról


Olvasgatva a blog bejegyzéseket, az egyik felkeltette a figyelmemet. Kijelenteni egy nemzetről, hogy „idióták” és ezért bármit is csinálnak, az csak infantilis lehet, szerintem nem lehet követendő példa. Igen, tudom, szeretik az éti csigát. Nem tudnak előhozakodni egy jó szuperbandával sem, mindig csak sanzonoznak. Sorolhatnám, de ne is ezt nézzük. Kiragadott mintákból csak téves következtetéseket lehet levonni. Ha most a mi kis nemzetünkről szóló híreket néznénk, akkor azt mondhatnánk, hogy minden magyar torokvágásra képes orrgazda? Remélem senkiben sem fog ez a vélemény leszűrődni. Végezetül –és véletlenül sem megsértve az eredeti blog jegyzőjét-, bízom benne, hogy  kevés ember követi az ehhez hasonló általánosító vélemény alkotást.

3 megjegyzés:

  1. Nálam nagyon kihúzták a gyufát a VB- és EB-győzelmükkel. Meg a Honvédot is verte már ki a Nimes. Ennek ellenére a PSG-t bírom. Ráadásul még a főzéshez sem értenek. A lefejezést jól csinálják, de a spanyolcsizmát jobban kedvelem.

    VálaszTörlés
  2. Nemrég olvastam a bejegyzést, és jeleztem is ott, hogy minden alátámasztás nélkül az ilyen kijelentés veszélyes, sőt káros! A vélemény - még ha általánosítás is - legyen megalapozott... Bár az is igaz, hogy az általánosítások általában nem megalapozott adatokon alapulnak...

    VálaszTörlés