Oldalak

2012. március 9., péntek

Bemuatkozik a Cisco múzeum


Egy Cisco oktató elhatározta, hogy megpróbálja összegyűjteni az elmúlt majdnem 30 éves Cisco múlt legrégebbi emlékeit, könyveit, dokumentumait és természetesen régi eszközeit is. A gyűjtemény több mint egy éve gyarapodik, és mára már olyan naggyá vált, hogy akár egy egész komoly kiállításra is elegendő lenne. Ezért 2011 nyarán megnyitotta kapuit az első magyar Cisco múzeum – amely egyelőre csak virtuálisan, a Facebook oldalain belül létezik.
Nagyon sok felajánlás érkezett már nagy cégek, bankok és szolgáltatók részéről, ugyanis az ilyen helyeken a régi eszközök sorsa leginkább csak az ócskavasként való értékesítés lehetne, miközben ezek a berendezések a múltban komoly értéket képviseltek, fontos feladatokat láttak el.
Az eszközöknek jelenleg egy családi ház ad otthont, de már több felajánlás is érkezett, hogy hol lehetne ténylegesen is kiállítani ezeket az Internet történelmi „relikviákat”. Első alkalommal a 2011-es Hacktivity konferencián lehetett látni pár régi routert, ahol az „ősi” X.25 technológia került bemutatásra, többek között működő Cisco tesztlabor segítségével.
 




A közeljövőben várható, hogy a múzeum eszközei pár informatikai egyetemen is fel fognak bukkanni - néhány tárlat és időszakos kiállítás keretén belül, de remélhetőleg véglegesebb helyet is sikerül majd találni ezen régiségek számára.
Aki szeretné megnézni a virtuális múzeum oldalát, az látogasson el a www.facebook.com/ciscomuseum címre, illetve aki elfekvő ritkaságokról is tud, az nyugodtan írjon az oldal adminisztrátorának!
Köszönettel:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése