Oldalak

2012. március 28., szerda

MediaWiki

Lentebb jura írta a bejegyzésében, hogy szerinte nem igazán nyerő az SDT . Egyet kell, hogy értsek vele, szerintem sem a legjobb megoldás. Erényeként azt tudom csak felhozni, hogy a NAT-ban lefektetett műveltségi területek mentén próbál haladni, és egy alapot kínál az abban foglaltak elérésére. Lehet rá hivatkozni, hogy mi is szerepel benne (illetve inkább mi nem).

Alternatívaként én szívesen szoktam ajánlani a Wikipedia alatt is futó MediaWiki-t. Szerintem az ott használt Kategória fogalom sokkal rugalmasabb ennél, mindemellett bármikor feltelepíthető egy céges/iskolai szerverre ingyenesen, zárt szerkesztői csoporttal, és ettől kezdve már szabad is a tananyagfejlesztő keze. Az SDT szigorú hierarchiája helyett lazábban csatolható információ csomagok készíthetőek, sablonok használatával pedig könnyen lehet lépésről lépésre haladó anyagot is kialakítani. A jelölőnyelv szabványos (bár egyes wiki implementációk más fajtát használnak), könnyen tanulható, és a "nagy" wikitől a legtöbb trükköt el lehet lesni.

Egyedüli hátrányának a visszajelző/visszamérő funkció hiányát tartom, mivel egy dolgozatot, ellenőrzést nehéz/macerás megvalósítani benne (nem is erre tervezték).

1 megjegyzés: