Oldalak

2012. március 1., csütörtök

Blogetika

Sziasztok, csak azért írok még egy bejegyzést, hogy gyorsan letudjam a négy kötelezőt, és mert annyira ráérek.
Na jó, ezek egyike sem igaz, inkább az, hogy felkeltette az érdeklődésemet, és valószínűleg ez egy rejtett cél az elektronikus tanulás elsajátíttatásakor.
Mindenki belevágott a "blogozásba", de vajon tudjuk -e, hogy ennek is van etikája.
Én nem fárasztottam magamat, az első internetes keresést ajánlom figyelmetekbe-http://jovonezo.blogter.hu/12178/gyorstalpalo_blogetika-, és inkább arra lennék kíváncsi, hogy ez mindenki számára egyértelmű, vagy érdemes erről vitatkozni.

2 megjegyzés:

  1. Online viselkedésünk nagyon fontos szempont, semmiképpen nem lehet elmenni mellette. Arról már nem is beszélve, hogy mint tanároknak nagyon nagy felelősségünk van ebben is, ez irányú nevelésben.

    VálaszTörlés
  2. Nekem csak az félelmetes kicsit, hogy eszméletlenül oda kell figyelni bármilyen elektronikus/publikus megnyilvánulásunknál, hogy azzal hallgatóink, barátaink, kollégáink, stb. - szóval mindenki találkozhat. Tehát az intimitás bizonyos értelemben elvész. Ahogy a fizikai világban egy-egy gondolatunk csak azokhoz jutott el, akikkel éppen beszélgettünk. Mondjuk egy facebook-belépéskor elszédít az az információ áradat, ami rám tör. Nem is tudom, képes leszek-e valaha jól kiismerni és jól érezni magamat benne. Egy részről ott van, hogy végigolvasgathatnám régi ismerőseim napi eseményeit. A másik oldalról pedig a hiábavalósága, hiszen húsz éve nem láttam személyesen azt a valakit, s nem is igazán érdekel úgy, mint az a közeli barátom, akire kíváncsi lennék... Szóval a szűrők nagy kérdés bennem...

    VálaszTörlés