Oldalak

2012. november 8., csütörtök

Gondolatok a moodle keretrendszer alkalmazásáról ügyviteli szakmacsoportban


Általában informatikai szakképzéseken tanítok, ahol szerencsére a diákok tanulásának már részét képezi a moodle keretrendszer használata. Könnyen használják a keretrendszert, hiszen a tananyagok valamint a hozzájuk kapcsolódó videók könnyen elérhetők. A teszt jellegű dolgozatok eredményeit máris láthatják, meg tudják osztani tapasztalataikat a többi hallgatóval, stb.

Ettől a tanévtől kezdve már ügyviteli szakmacsoportban tanuló diákokat is tanítok. Amikor az első alkalommal megadtam a moodle keretrendszerünk elérhetőségét, kérdően néztek rám, hogy „ez micsoda, és nem is hallottak ilyenről, stb”.

De sebaj! 

Az első kétkedések után kb. 10 perc után megkönnyebbült arcokat láttam, hiszen a diákok rádöbbentek, hogy egy helyen összegyűjtve megtalálják azokat a tananyagokat, melyek az órai feladathoz vagy esetleg a házi feladat megoldásában nagy segítségükre lehet.

Azóta már aktívan használják keretrendszert, s az „én ezt nem értem” mondatok helyett inkább először megpróbálnak a moodle-ben lévő tananyagoktól segítséget kérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése