Oldalak

2012. november 29., csütörtök

Digitális napló 3.



Digitális napló 3.
A bejelentkezés után egy információs központba érkezik a tanár, ahol az összes rá vonatkozó értesítést olvashatja. Ezek lehetnek hírek melyet az iskola vezetése szerkeszt, helyettesítés elrendelése, közös beépített fórumról érkező információk, személyes üzenetek kollégáktól, diákoktól, szülőktől.
A fejlesztő arra törekedett, hogy a napi munka 90 %-át kitevő órabejegyzések, jegyek, hiányzások beírása és igazolása a folyamat lehető legegyszerűbben elvégezhető része legyen.
Bonyolult menürendszer nincs, csak azok a menüpontok jelennek meg mindenkinél, amire jogosultsága van, de a munka nagyobb részénél nem is kell használni semmilyen menü navigációt, a program a fejlécben elhelyezett gyors gombok segítségével irányítja a tanárt azokra az oldalakra, ahol teendője van. Ha bármi elmaradása van az adott tanárnak, a rendszer erre külön figyelmezteti. Belépéskor a tanár egy képernyőn látja, mit kell tennie, szinte nem is tud hibázni a program használata során. A kollégák véleménye: „A napló jelentősen meggyorsítja  a napi munkát, könnyen kezelhetőnek érezzük, és már közel sincs annyi fenntartásunk az alkalmazásával kapcsolatban, mint a bevetés idején.”
Üdv.: Franczia Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése