Oldalak

2013. március 3., vasárnap

Találkozásom a PREZI-vel

Be kell valljam, nem tartozom az állandóan a számítógép előtt ülő, az új információkra és az új számítógépes programok megismerésére folyamatosan éhes felhasználók közé. Épp ezért nagyon tartottam tőle, amikor az elmúlt félév folyamán meg kellett ismerkednem néhány új programmal, melyek közül nagyon kellemes meglepetést okozott számomra a PREZI.
Középiskolai tanárként az a tapasztalatom, hogy az egyik legnehezebb dolog a tananyag tanítása során a tanulók figyelmének felkeltése, érdeklődésének fenntartása.
Igyekszünk látványosan szemléltetni, de tudjuk - a kamaszok számára gyorsan unalmassá válhat bármilyen új dolog. A hagyományos PowerPoint-hoz képest formabontó, izgalmas és ami számomra nagyon fontos - egyszerű a kezelése. Nincsenek unalmas diák, lapok, oldalak, a hatalmas felületen szabadon lehet mozogni, zoomolni. A tanulókat látványosan lehet végigvezetni a tananyagon. Nagy öröm, hogy ez egy nagyszerű magyar fejlesztés. Igaz, az általam készített prezi még viszonylag egyszerű, amint lehetőségem, időm engedi, megpróbálom felfedezni az újabb és újabb lehetőségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése