Oldalak

2014. április 24., csütörtök

Egészséges táplálkozás III.

A fejlődésben lévő szervezetnek fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérjéhez, zsírhoz, szénhidráthoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz kell jutnia. Ezeket megfelelő táplálkozással biztosítani tudjuk. Valamelyik tápanyag elhagyása, vagy előnybe részesítése esetén hiánybetegségek léphetnek fel.
Nagyon fontos, hogy Mit?, Mennyit?, Hányszor?, Mikor?, Hányfélét?, és Hogyan? fogyasztunk.
Ehhez kell a segítséget megadni diákjainknak, és talán saját magunknak is érdemes átnézni étkezési szokásainkat.
Sajnos erre csak akkor figyelünk, mikor valamilyen súlyosabb betegség következik be, és a legfontosabb teendőnk ilyenkor az életmódunk megváltoztatása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése