Oldalak

2012. szeptember 30., vasárnap

BABY-BOOM(M) !

            Az utóbbi 20 évben fantasztikus technikai és technológiai fejlődésen mentünk  keresztül. A mindennapi életünk részévé vált a számítógép, az internet, a táblagép, a mobiltelefon stb. és az ezekre épülő szolgáltatások, üzleti lehetőségek.  Észrevétlenül kerülhetünk függőségi viszonyba ezekkel az eszközökkel.
           A távolsági buszon utaztam Bp felé, mikor egy ismerősöm felszállt a menetrend szerinti a járatra. Mindennap a munkahelyére utazhat, mivel  a foglalt helyre ült le. A közel 75 perces úton végig felváltva  internetezett, telefonált.-Szerintem ez már függősség.
          Érzéseink szerint, hihetetlen gyorsasággal  éljük életünket. Szinte mindig időzavarban vagyunk. Szeretnénk a problémákat "valós időben" megoldani, kezelni, mint ahogyan a ezt a számítógép teszi.
         Még akkor is bevezetik és alkalmazzák a korszerű technológiát, az előbb felsorolt eszközöket, rendszereket ha az semmilyen előnnyel nem jár. Akkor mégis miért ? Üzlet ?
           Többször  álltam és állok  a gyógyszertárban  kígyózó sorban, és azt látom, hogy egyáltalán nem működik ügyfélcentrikusan ez a szolgáltatás.  A postán szintén  ugyan ezt a helyzetet kell az embernek átélnie.  Persze  tudom, van megoldás, többek között intézzük a pénzügyeinket az interneten....

De maradjunk az oktatásnál ! 

                    Tisztelt Tanuló Társaim !
   
        Osszuk meg tapasztalatainkat, hogy hol, mikor,  mit és milyen arányban érdemes használni a korszerű oktatási technológiákat a hagyományos oktatás  mellet?  Hatékonyak voltak-e az új módszerek?
Milyen akadályok miatt nem tudjuk megvalósítani elképzeléseinket ?
Itt  elsősorban nem a pénzre gondolok!

Szép Napot Mindenkinek?
    
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése