Oldalak

2013. február 15., péntek

Első "Elektronikus tanulás" óra

Kellemes meglepetésben van részem. Úgy tűnik, nem unalmas az óra. Jó humorérzékkel megáldott oktatónknak köszönhetően nem fogunk elaludni.Remélhetően a követelmények ismertetését, követni fogják a megoldások, kivitelezés technikájának magyarázatai. Ez az első próbálkozás.

1 megjegyzés:

  1. A tanári technika azon elemét alkalmazta, mi szerint a hallgató kedvét nem vesszük el azonnal a kötelezően elvégzendő feladatok teljes listájával, ha nem csak megijesztjük, hogy itt bizony dolgozni kell.
    Ha valaki figyelt, akkor már észrevehetetlen, hogy az első ösztökélés már megjelent. Ami figyelmeztet bennünket, hogy a blogokban min. 200 szavas írott anyagot vár el tőlünk. Remélem ez az akadály számotokra könnyebben megugorható, mint nekem. Én ízig-vérig mérnöknek tartom magam, aki történetesen 20 éve tanít, mégis szenvedek az írásban tőrténő megnyilatkozásoktól. Lehet, hogy ez azért van, mert amikor a mérnöki diplomámat szereztem, akkor még a szóbeli feleletet voltak előnyben részesítse? Tény, hogy óráimon nem okoz gondot végig beszélni, akár több órát sem.
    Az elmúlt hetek egyik alkalmával ifjú kollégám egy olyan megjegyzést tett, hogy az óra jelentős része felért egy Discovery Chanel adással.
    Egy biztos a diákok nem panaszkodtak, hogy unalmas lett volna az óra.
    Remélem egyszer megérem, hogy a tanár szakos megírandó feladataimat is olyan könnyedén fogalmazom meg, mint a mérnöki mondandómat.

    VálaszTörlés