Oldalak

2013. február 28., csütörtök

Coursera


Take the World's Best Courses, Online, For Free. Ez a jelmondata annak a Coursera nevű online platformnak, amely jelenleg 62 egyetem kurzusait kínálja online, ingyen. Kurzusok elérhetőek spanyol, francia, kínai és olasz nyelven is, de döntő többségük angol nyelvű.  A kurzusokra a világ bármely pontjáról bárki jelentkezhet.  A két alapító Daphne Koller és Andrew Ng a Stanford Egyetem professzorai.



A több mint kétmillió-nyolcszázezer hallgató 23 témába rendezett kurzus közül válogathat, például irodalmi, társadalomtudományi, statisztikai, informatikai, jogi, orvosi, művészeti, matematikai, közgazdasági, biológiai képzések. Az egyetemek között pedig igen neves intézményeket találhatunk, úgymint Brown University, Columbia University, Johns Hopkins University, Princeton University, Stanford University, The Hong Kong University of Science and Technology.

A 4-12 hetes videó kurzusok hetente jelennek meg. Egy-egy kurzusra jelentkezve választhatunk, hogy csak meghallgatjuk és végig nézzük az adott videó anyagokat, vagy „haladó”-módban teszteket és házi dolgozatokat írunk. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor a kurzus végén vizsgáznunk is kell, amely sikeressége esetén elismervényt is kapunk. A tanulást segíti, hogy a tanároknak egy külön felületen keresztül kérdéseket is tehetünk fel, ahol ott ők a legfontosabbakra, leggyakrabban felmerülőkre válaszolnak. Ugyanakkor a tanulók online közösséget is alkotnak, ahol egymást is segíthetik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése